© Frederico Modica
© Frederico Modica

De Dolomieten: een fascinerende bergketen in Italië en feitelijk een onderdeel van de Alpen. Dat zou je niet zeggen, want wie hier voor het eerst komt vindt weinig overeenkomsten met het Alpenlandschap.

Kenmerkend voor de Dolomieten zijn de steile wanden en spectaculaire rotspunten, onmiskenbaar het resultaat van miljoenen jaren erosie. Vooral de combinatie van het grillige gebergte met de lieflijke, groene alpenweiden én de heldere, weerspiegelende bergmeren zullen ervoor zorgen dat de Dolomieten je altijd bijblijven.

Voor elk niveau

Voor wie van wandelen houdt is een bergwandelvakantie in de Dolomieten een geweldige ervaring. Met meer dan 2.440 kilometer aan wandelpaden is het mogelijk om wandelingen te maken op elk niveau. Van makkelijke, familievriendelijke routes tot uitdagende paden langs de steile bergwanden: voor elk wat wils dus. De bergen, de natuur en de rust zijn er ronduit betoverend. De mogelijkheden om in de Dolomieten te wandelen zijn zo talrijk dat het je als wandelaar al snel duizelt. Maar geen nood: de Nederlandse berghuttentochtspecialist IDTravel kan je hier de helpende hand bieden. Deze reisorganisatie heeft vrijwel haar hele aanbod van berghuttentochten in eigen beheer ontwikkeld en enkele ervan in nauwe samenwerking met lokale berggidsen en/of toeristenbureaus.

Garantie voor succes

Willem van der Tier van IDTravel is er heel duidelijk over: ‘Onze berghuttentochten zijn uniek. Het hooggebergte ontdekken door actief bezig te zijn, te genieten van fantastische vergezichten en te overnachten in echte berghutten. Dat is niet luieren, maar heerlijk, actief bezig zijn in de buitenlucht in een prachtig gebied. Vanzelfsprekend hebben we alle tochten zelf gelopen. Wandelen in de Dolomieten is echt puur genieten. Ik durf te beweren dat de persoonlijke aandacht voor onze gasten, onze uitgebreide deskundigheid en eigen ervaringen die wij hebben met onze producten een garantie zijn voor succes.’

dolomieten 9 valdifassa mattia rizzi© foto Mattia Rizzi

Val di Fassa en Val di Sole

Val di Fassa en Val di Sole zijn o.a. regio’s waar berghuttentochten zijn uitgezet doorIDTravel. De twee gebieden zijn totaal verschillend, maar zijn toch duidelijk met elkaar verbonden. Val di Fassa is een mooie vallei in de Dolomieten, maar wel omringd met de karakteristieke, hoge rostpieken. Het is een gebied dat zo op het oog nogal ruig en onbegaanbaar is. De uitgezette huttentochten in deze regio bewijzen echter het tegendeel: voor wie de weg weet is het er geweldig wandelen, met overnachtingen in comfortabele berghutten. Ook in Val di Sole zijn prachtige wandeltochten in kaart gebracht. Je wandelt door dalen, langs meren, over sneeuwvelden en over bergkammen. Met magische vergezichten waar je stil van wordt. Ook in Val di Sole overnacht je in hele gezellige berghutten.

Ook zo’n onvergetelijke huttentocht ervaren?

Informeer dan bij IDTravel. Je hebt er de mogelijkheid om in te schrijven voor een berghuttentocht in de Dolomieten. Dat kan op elk niveau: er zijn tochten voor beginnende-, maar ook voor de meer ervaren bergwandelaars en zelfs voor gezinnen met kinderen. Elke tocht is in samenwerking met de plaatselijke bergwacht uitgezet en alle accommodaties worden voor je gereserveerd. En voor je begint met je wandeltocht hoor je de actuele stand van zaken over de toestand van de te bewandelen paden. Zo ga kun je onbezorgd op bergwandelvakantie en is alles tot in de puntjes geregeld. Meer informatie over de individuele berghuttentochten in de Dolomieten vind je HIER


dolomieten 4 nicola angeli© foto Nicola Angeli

Deel dit artikel