IDTravel heeft voor u de allermooiste gebieden uitgezocht voor het maken van de berghuttentochten. Ons uitgangspunt: de routes moeten goed bewegwijzerd zijn, regelmatig gecontroleerd worden én u iets bijzonders te bieden hebben.

De route die wij u hier graag willen presenteren is een huttentocht over het indrukwekkende kalkplateau van de Dachstein Tauern. Dit is zonder enige twijfel één van de mooiste berggebieden in Oostenrijk.

De start is in het viersterrenhotel Gutjahr in Abtenau. De vriendelijke hoteleigenaar geeft u graag een toelichting op de tocht en voorziet u van tips. In de plaatselijke sportwinkel kunt u eventueel ook nog materiaal, zoals wandelstokken en/of een rugzak huren.

hotel salzburgerland

De berghuttentocht brengt u langs prachtig gelegen almhutten, waar u heerlijk kunt uitrusten van de soms wel pittige routes. Geniet bij aankomst van het panorama, de rust en een heerlijk glas verse melk of een biertje. Laat u ’s avonds verwennen met een maaltijd met streekproducten die de Wirt of Wirtin graag voor u samenstelt.

De wandelingen van hut naar hut door het steeds wisselende landschap, met onderweg het uitzicht op de Grossglockner en de overweldigende uitzichten mogen we gerust indrukwekkend noemen. En ook de verrassende mogelijkheid om een stukje van de route in een zomerrodelbahn af te leggen zorgen er voor dat u deze tocht niet snel zult vergeten.

Bij terugkomst in hotel Gutjahr kunt u uw verblijf eventueel verlengen om te genieten van de diverse wellnessfaciliteiten en het heerlijke zwembad. Na zo’n tocht kan een beetje extra verwennerij geen kwaad!

Er zijn drie varianten, waarbij zowel uw ervaring met huttentochten als de lengte van dagwandelingen een rol spelen. De dagwandelingen kunnen variëren van 4 tot 6 uur (berekend zonder pauzes). Indien gewenst kan op de dag zélf de route nog verlengd worden. Tevens is het mogelijk om vooraf een extra nacht te boeken in één van de almhutten.

Kortom: de fraaiste berghuttentochten in Salzburgerland boekt u bij IDTravel: goed georganiseerd, uitermate flexibel en een geweldige prijs-kwaliteit verhouding.

Bezoek de website van IDTravel voor meer informatie over wandeltochten in Salzburgerland/Dachstein.

Deel dit artikel