Berghuttentochten in Tirol. Het Tannheimer Tal, in het noorden van Tirol, ligt nét over de Oostenrijkse grens. Huttentochtenspecialist IDTravel heeft hier een aantal mooie wandeltochten uitgezet. En niet zonder reden…

Het dal biedt namelijk veel mogelijkheden voor actieve vakantiegangers. Dat is ook de reden dat het dal bij velen zo geliefd is. Er is voor iedereen altijd wel een activiteit die in de smaak valt, ongeacht de samenstelling van het vakantiegezelschap. Het gebied is ook uitermate geschikt voor wandelaars met kinderen of voor degenen die gewoon een huttentocht willen maken zonder zich buitensporig te moeten in te spannen.

wandelvakantie tirol kreuzeck

IDTravel heeft veel verschillende huttentochten. Je hebt tochten van 4 tot 7 nachten die - ook qua zwaarte - van verschillend niveau zijn. Soms is het zelfs mogelijk een dagtocht in te korten of te verlengen. Je kunt dus echt een tocht op maat uitkiezen.

Startpunt Pension Kreuzeck 3*

Pension Kreuzeck 3* is centraal gelegen en biedt veel mogelijkheden om diverse activiteiten te ondernemen. Het is echt een gezellig familiebedrijf! Je kunt de auto hier gratis parkeren voor de duur van jouw tocht.

Start jouw tocht vanuit pension Kreuzeck 3*? Dan wandel je circa 3 km langs de ‘wilde’ rivier de Lech, om vervolgens aan een eenvoudige klim te beginnen naar de eerste hut waar je overnacht. Sommige tochten kun je ook starten bij de Haldensee. Vanaf de parkeerplaars bij de Haldensee wandel je heel rustig omhoog naar de allermooiste en gezelligste berghut van deze regio: De Krinnenalpe. Deze hut is echt een toplocatie om te verblijven, een echte, kleine, authentieke Oostenrijkse hut waar je uitstekend verzorgd wordt. Doe gastheer Martin de groeten van IDTravel en je wordt helemaal in de watten gelegd.

wandelvakantie tirol geit

Zijn er kinderen mee? Voor hen zijn onderweg of aan het eind van de tocht tal van activiteiten. Zo kunnen ze onder andere genieten van een lekkere plons in het kraakheldere water van de Haldensee of al hangend in een tuigje een avontuur beleven in een ‘Kletterwald’. De kids zullen zich zeker niet vervelen.

Routes

De huttentochten zijn uitstekend bewegwijzerd. Afhankelijk van de route die je kiest, ben je per dag zo’n 2 tot 5 uur onderweg. Het is ook mogelijk om vooraf een extra hut-overnachting in te plannen. Daardoor bouw je wat extra rust in om nog meer te genieten van deze prachtige omgeving.

wandelvakantie tirol mist

Overnachting in de hutten.

Je overnacht in de hutten op meer-persoonskamers of op slaapzalen. ’s Avonds staat er een heerlijk diner voor je klaar, volledig bereid met lokale producten. ’s Morgens bij het ontbijt krijg je het lunchpakket mee voor onderweg. De verzorging tijdens de huttentocht is namelijk op basis van volpension. Alleen de drankjes moeten nog worden betaald.

wandelvakantie tirol groenehelling

(Berg)wandelen van uit één locatie

Vanuit Pension Kreuzeck 3* is het ook mogelijk om bijvoorbeeld de Lechtaler Wanderweg te lopen of om een dagwandeling naar een hut te maken. In de hut staat de lunch voor je klaar en vervolgens wandel je terug naar pension Kreuzeck 3* om daar te dineren en te overnachten. Zoals al eerder vermeld: Pension Kreuzeck 3* staat bekend om zijn gezellige uitstraling, top gastvrijheid en lekker eten. Hier verblijven is echt als thuiskomen. Ook de verzorging bij het bergwandelen of de Lechtaler Wanderweg is op basis van volpension. U krijgt een lunchpakket mee of een voucher voor een lunch in een berghut.

wandelvakantie tirol meertje

Voor iedereen

De huttentochten en het bergwandelen in het Tannheimertal zijn geschikt voor iedereen. Hier heb je een unieke kans om kennis te maken met de Tannheimer bergen die een hele diversiteit aan flora en fauna hebben. Kom met ons mee en ga de bergen ontdekken in het Tannheimertal

Meer informatie over huttentochten en wandelmogelijkheden in het Tannheimer Tal vind je op de website van huttentochtenspecialist IDTravel. Je kunt ons ook altijd bellen voor een advies op maat via 073-5112314.

Bekijk hier alle huttentochten in Tirol

wandelvakantie tirol volterras

Deel dit artikel