Het landschap in de Silvretta-regio wordt gedomineerd door de aanwezigheid van meerdere bergtoppen met een hoogte van meer dan 3000 meter. Met name aan de noordzijde zijn een groot aantal grotere en kleinere gletsjergebieden te vinden.

Daardoor heeft dit gebied de bijnaam ‘Blauwe Silvretta’ gekregen. Hoewel ook deze gletsjers zich de laatste jaren steeds verder terugtrekken en de permafrost-grens stijgt blijft het een uniek en fascinerend berggebied.

silvretta kam

Huttentochten Silvretta

De Silvretta-regio ligt in twee landen. Het grootste deel van het gebied bevindt zich in Zwitserland; hier vind je het ruigste deel van de Silvretta. De Oostenrijkse kant is daarentegen het bekendst bij bergwandelaars, mede vanwege de mooie uitzichten over de uitgestrekte gletsjervlakten. In deze regio is het mogelijk om huttentochten te maken voor zowel de (zeer) ervaren bergwandelaar alsook voor de beginnende bergwandelaar. Alle huttentochten in deze regio starten in het prachtige hotel Rössle te Galtür. Dit viersterrenhotel heeft een mooie wellness en tevens een zwembad. Je overnacht er zowel bij aanvang alsook aan het eind van de huttentocht.

silvretta gletsjer 2

Je hebt in deze regio keuze uit diverse huttentochten, zowel qua zwaarte als qua duur. IDTravel heeft er maar liefst acht verschillende tochten uitgezet. Er zijn tochten voor families met kinderen, maar ook tochten voor beginnende en ervaren bergwandelaars. Voor iedereen is er wel een leuke en uitdagende tocht te vinden.

Eén van de zwaarste

Tijdens een van de tochten slaap je op de grens van Oostenrijk en Zwitserland. Dat is heel apart; je kunt hier even de EU verlaten. Tijdens één van de zwaarste huttentochten uit het aanbod, de Silvretta Z, slaap je ook één nacht in de Silvrettahut, gelegen in Zwitserland. Dat zijn van die leuke ervaringen die je even meeneemt tijdens een huttentocht.

silvretta hoog

De tocht ‘Silvretta Easy Going’ is speciaal gemaakt voor bergwandelaars die nog niet zoveel ervaring hebben met bergwandelen en tevens voor families met kinderen. Tijdens deze tocht kom je langs meren, ga je over een pas en overnacht je in gezellige en authentieke hutten.

Zoek je een echte uitdaging?

Het maken van een huttentocht in de top van het wandelsegment is hier ook mogelijk. Gedurende de tochten in de categorie 3 kom je meermaals op een hoogte van 3000m en in een bijzonder ruig met een adembenemend mooi landschap. De Silvretta Highlights en de Silvretta Z kunnen wij voor de ervaren wandelaar van harte aanbevelen. Zoek je een mooie uitdaging, dan vind je die hier!

silvretta vlag

Hotel Rössle 4*

Na de huttentocht is het heerlijk om even lekker bij te komen in het hotel Rössle 4* te Galtür. Je wordt er verwend met een 4 gangen meer-keuze menu en je kunt heerlijk relaxen in de wellness en in het zwembad. Je vindt er de geborgenheid, de gezelligheid en de sfeer van een modern en toch authentiek hotel; je voelt je er direct thuis. Via IDTravel heb je ook de mogelijkheid om een paar dagen vanuit het hotel de bergen in te trekken. Er is keuze uit wel 10 dagtochten en met de Silvretta-card zijn bus en liften gratis.

silvretta minou

Misschien een idee als u geen huttentocht wil maken maar toch in een uitdagende bergwereld wil gaan wandelen. Verleng eventueel jouw reis met een paar extra overnachtingen in hotel Rössle om helemaal uitgerust weer op pad te gaan. IDTravel (al meer dan 27 jaar actief) biedt vele en aantrekkelijke mogelijkheden voor het maken van een mooie en uitdagende tocht in de Blaue Silvretta

Je kan huttentochtenspecialist IDTravel ook bellen (073-5112314) of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor meer informatie, ze adviseren je met een rugzak vol persoonlijke huttentochtervaringen.

Meer informatie vind je op de website van IDTravel

silvretta gletsjer

Deel dit artikel