Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Het Glazen Huis houdt op te bestaan. In december 2017 stond in Apeldoorn het laatste Glazen Huis voor de inzamelingsactie Serious Request. NPO 3FM stopt dus met de jarenlange traditie, waarbij een aantal dj's zich zes dagen lang zonder eten laten opsluiten om geld in te zamelen voor een goed doel.

Maar er komt een nieuwe actie: in de week voor kerst trekken dj's van 3FM te voet door het land onder de naam ‘De Lifeline’. Ze wandelen dan 24 uur per dag van actie naar actie. Dit kunnen hele grote acties zijn, maar ook zeer kleinschalige acties bij de mensen thuis. De dj's vertrekken vanaf drie verschillende plekken en eindigen op kerstavond in Utrecht in TivoliVredenburg.

En er is nog een verandering: Serious Request steunt dit jaar drié verschillende goede doelen in plaats van één. Luisteraars kunnen zo een eigen doel kiezen. De drie in samenwerking met het Rode Kruis gekozen doelen: levens redden in Nederland, bescherming tegen natuurgeweld en noodhulp bij oorlogen en conflicten.

3FM Serious Request met het Glazen Huis telde veertien edities. Het jaar 2012 was het absolute topjaar. In Enschede werd toen het recordbedrag van bijna 14 miljoen euro opgehaald voor het terugdringen van babysterfte.

Deel dit artikel