Lekker uitwaaien in de herfst begint pas écht op Schiermonnikoog! Dit eiland heeft november onlangs uitgeroepen tot wandelmaand. De reden: wandelen is dé uitgelezen manier om te genieten van de pure en ruige schoonheid van het Nationaal Park Schiermonnikoog in het najaar.

Schiermonnikoog biedt gedurende de maand november een uitgebreid programma van wandelingen aan. Bevlogen gidsen van het eiland begeleiden deze bijzondere en uiterst interessante wandelingen. Elke week komen er vier thema’s aan bod: natuur, culinair, cultuurhistorie en ‘zelf op pad’. 

 • Op pad met de boswachter
  Gelouterde gidsen van Natuurmonumenten nemen u mee de natuur in van het Nationaal Park Schiermonnikoog. Al wandelend samen op zoek naar herfstvogels en bijzondere paddenstoelen.
 • Cultuurhistorisch wandelen
  Eilander gidsen nemen u mee langs kenmerkende gebouwen en andere plaatsen in en om het dorp Schiermonnikoog. Dit alles vergezeld van spannende verhalen over o.a. het zeevarende bestaan van de bewoners van het eiland.
 • Culinair wandelen
  De culinaire wandeling gaat langs gezellige restaurantjes, kroegjes en andere bijzondere plekken op het eiland. In eigen tempo wandelen langs vijf sfeervolle horecalocaties, waar een smaakvol gerechtje en drankje geserveerd wordt voor u. 
 • Zelf op pad
  Wandelen is dé manier om te genieten van de schoonheid van het Nationaal Park Schiermonnikoog in het najaar. Beleef de puurheid en het ruige en natuurlijke karakter van dit prachtige gebied. Er zijn verschillende wandelingen beschikbaar om zelfstandig op pad te gaan voor de ultieme beleving van Schiermonnikoog.

Voor elk wat wils dus. Meer informatie over de vele mogelijkheden vindt u HIER

Deel dit artikel