Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Hoe gaat natuurgebied De Sprengenberg in Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug er in de toekomst uitzien? Daarover kunnen belangstellenden en wandelaars meepraten tijdens de presentatie van de plannen voor het gebied.

Hoe blijft de rust bewaard tegenover een groeiende stroom bezoekers? Hoe wordt de verborgen historie in het gebied beter zichtbaar? Is natuurbehoud op het “eilandje” van de Sallandse Heuvelrug eigenlijk nog wel zinvol? Moeten de Schotse hooglanders blijven?

Meedenken en meepraten over de toekomst van de natuur op De Sprengenberg (Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug) kan op donderdagavond 8 november om 19.30 uur bij Erve De Pas in Haarle. Natuurmonumentenboswachters leggen de hoofdlijnen van de Natuurvisie in concept voor.

De Sprengenberg is een heuvel bij het Sallandse Haarle op ongeveer 35 meter hoogte. De heuvel is onderdeel van de Sallandse Heuvelrug. Boven op de heuvel staat het huis De Sprengenberg met eromheen het gelijknamige natuurgebied waar diverse wandelroutes lopen.

Deel dit artikel