Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Limburg krijgt er drie nieuwe locaties bij voor de zogenoemde ArcheoRoute. Deze locaties worden feestelijk onthuld tijdens het weekend van de Nationale Archeologiedagen op 13 en 14 oktober.

De ArcheoRoute zorgt ervoor dat bijzondere archeologische verhalen met de nieuwste digitale technieken zichtbaar worden gemaakt.

Op zaterdag 13 oktober wordt om 12.45 uur in Reuver het eerste verhaal verteld achter de archeologische vondsten bij locatie Oppe Brik. Later die dag, om 15.00 uur, volgt de onthulling van de locatie in het stadspark van Weert. Daar wordt het verhaal van Van Horne stad verteld. Op zondag 14 oktober is Venray aan de beurt, waar om 11.30 uur het verhaal van De danser van Wanssum tot leven wordt gebracht. Gedeputeerde Hans Teunissen verricht de onthullingen, die steeds in de open lucht zullen plaatsvinden.

De ArcheoRoute gaat de tot nu toe gesloten vindplaatsen ‘openen’. Met moderne technieken wordt het archeologisch verhaal verteld. De vindplaats wordt gemarkeerd met een archeologische landmark. Door deze combinatie wordt archeologie meer zichtbaar en beleefbaar voor iedereen.

Deel dit artikel