© foto Shutterstock

Op zaterdag 1 en zondag 2 juli 2023 gaat het fietspad op de Afsluitdijk voor wandelaars en fietsers weer open. Tussen 08:00 en 18:00 uur kunnen zowel wandelaars als fietsers kennismaken met het nieuwe fietspad aan de Waddenzeezijde.

De openstelling van het fietspad terwijl de werkzaamheden nog niet zijn voltooid is volgens Rijkswaterstaat een uiterst ingewikkelde operatie. Er wordt ter hoogte van de spuicomplexen in Den Oever en Kornwerderzand namelijk nog volop gewerkt. Deze tijdelijke opening is één van de maatregelen om wandelen en fietsen over de Afsluitdijk mogelijk te maken nu werkzaamheden langer duren dan gedacht. Vanaf 3 juli is het fietspad weer dicht.

Houd rekening met elkaar

Voor een veilige openstelling op 1 en 2 juli van 08:00 - 18:00 uur is het belangrijk dat iedereen rekening met elkaar houdt. Om alles goed te laten verlopen wordt nadrukkelijk gevraagd om:

  • instructies van verkeersregelaars op te volgen;
  • snelheid aan de situatie aan te passen;
  • rekening te houden met anderen die in rustiger tempo wandelen of fietsen.

Lees van tevoren de informatie over de weekendopenstelling op de website van Afsluitdijk.

wandelnieuws afsluitdijk 1 shutterstock

Beeld van steenzetter op de Afsluitdijk © foto Shutterstock

Vanaf 2019

Het wandel- en fietspad over de Afsluitdijk is al sinds 1 april 2019 gesloten vanwege werkzaamheden. Deze duren naar verwachting tot 2025. Met de tijdelijke opening op 1 en 2 juli probeert Rijkswaterstaat de belangenorganisaties voor wandelen en fietsen te plezieren.

Het lijkt er op dat de Afsluitdijk na deze weekendopenstelling pas weer in 2025 wordt opengesteld voor wandelaars en fietsers. Dat is erg jammer, want de Afsluitdijk is namelijk een belangrijke en uitdagende etappe in onder andere de LAW van het Zuiderzeepad (LAW 8 - etappe 25) en het Nederlands Kustpad (deel 2 - etappe 13)

Bron Stichting Wandelnet

Deel dit artikel