Wandelen door de sfeervolle straatjes in Zaanstad © foto's Le Champion

Het gezelligste eendaagse wandelevenement van Nederland is weer populair! Na twee jaar geannuleerd te zijn staat de Pink Ribbon Dam tot Dam Wandeltocht dit jaar gepland op zaterdag 17 september en er zijn al bijna 10.000 wandelaars ingeschreven.

De routes over 10, 20, 27 en 42 km nemen je mee langs de mooiste plekken tussen Amsterdam en Zaandam. De Dam in Amsterdam is de unieke startlocatie van de langste drie afstanden. De 10 km start vanaf het Dam tot Dam Park in Zaandam, waar alle afstanden gezamenlijk finishen en het grootse finishfeest beleven.

In 2019 deden er maar liefst 15.000 wandelliefhebbers mee aan de wandeltocht. Heb jij nog niet eerder aan de start gestaan en vraag je je af waarom het zo'n populair wandelevenement is?

Het zit zo:

onderweg heerst een unieke sfeer, de bewoners van beide Dam-steden versieren de straten en sommige van hen verrassen je met lekkernijen. Deze positieve vibe slaat over op de lange sliert van wandelaars, waaronder veel vriendengroepen, op de route. Het is gewoon één groot feest. Ook is het als wandelaar leuk om deels over het parcours te wandelen waar de dag erna de hardlopers van de Dam tot Damloop rennen. En de unieke start op de Dam maakt alles net iets specialer.

wandelnieuws zwaaiendedames prdtdw 7

Gezelligheid troef bij de finish in Zaandam 

Na de start vanaf de Dam in Amsterdam wandel je door het hart van onze hoofdstad naar Zaandam. Na een route door het centrum van de hoofdstad wordt het IJ overgestoken, per pont (20 km) of via de Schellingwouderburg (27 en 42 km). Vanaf het Noorderpark in Amsterdam-Noord komen de drie afstanden weer samen en volgen zij grotendeels het Dam tot Damloop-parcours richting Zaandam. De 10 km start vanuit het Dam tot Dam Park in Zaandam en komt onder andere door het Darwinpark. Na de finish wordt je feestelijk onthaalt met een vol podiumprogramma.

wandelnieuws brug voor finish dtdw

Op naar het eindpunt over de karakteristieke houten brug

Pink Ribbon

Het officiële goede doel van de Pink Ribbon Dam tot Dam Wandeltocht is Pink Ribbon. 1 op de 7 vrouwen krijgt borstkanker. Pink Ribbon is er speciaal voor al deze vrouwen. Tijdens de Pink Ribbon Dam tot Dam Wandeltocht kun je Pink Ribbon op drie manier steunen: door je in te schrijven via Pink Ribbon, een actiepagina aan te maken of een vrijwillige donatie te doen bij online inschrijving. Het geld dat wordt opgehaald gaat via Pink Ribbon naar Borstkankervereniging Nederland. Zo zorgen we samen voor een beter leven van de borstkankerpatiënt van nu en in de toekomst.

Inschrijven

Inschrijven voor de Pink Ribbon Dam tot Dam Wandeltocht kan t/m 5 september of totdat de deelnemerslimiet is bereikt, via de website van de Pink Ribbon Dam tot Dam Wandeltocht

wandelnieuws dansendedames dtdwandel 420154 085 lg

En dan is er natuurlijk - zoals bij alle evenementen van Le Champion - de beregezellige afterparty!

 

Deel dit artikel