© foto's Le Champion

Op zaterdag 14 oktober staat de 9e editie van de Amsterdam City Walk op de wandelagenda. Dit wandelevenement door de hoofdstad is geschikt voor ieder wandelniveau. Met afstanden van 10, 14, 17, 20, 26 en 33 km is er voor ieder wat wils.

De uitgepijlde routes brengen de wandelaars door het sfeervolle centrum van de Amsterdam, maar ook door de mooie groene parken en verborgen parels die de stad rijk is.

De zes verschillende afstanden maken de Amsterdam City Walk toegankelijk voor iedereen. Iedere route heeft zijn eigen sfeer en afstand. Uniek aan de Amsterdam City Walk is dat het evenement drie startlocaties verspreid over de stad kent. De 10 km start in het hart van de stad, op het Rembrandtplein. De 14 km-wandelaars starten om de hoek van het Westerpark. En de deelnemers aan de vier langere afstanden starten vanuit het iconische Olympisch Stadion.

wandelnieuws amsterdam city walk magere brug

Verzorgingsposten

Onderweg komen alle deelnemers volop gezelligheid tegen bij de verzorgingsposten, die veelal bij of op bekende Amsterdamse locaties staan. Denk aan de Haarlemmerpoort, het Sarphatipark en het Vondelpark. Nieuw tijdens de 9e editie van de Amsterdam City Walk is dat de beroemde Westerkerk een van de verzorgingsposten voor de 10, 17, 26 en 33 km is. Deelnemers krijgen alle tijd om de kerk, waar Prinses Beatrix getrouwd is en waar Rembrandt van Rijn begraven ligt, te bekijken.

Wandelen voor het goede doel

Veel van de verzorgingsposten zijn in het beheer van Stadsherstel Amsterdam, al jarenlang het goede doel dat aan de Amsterdam City Walk verbonden is. Stadsherstel redt monumenten en panden in de hoofdstad, door ze te restaureren en een nieuwe bestemming te geven. Deelnemers kunnen een vrijwillige donatie doen die door Stadsherstel gebruikt wordt erfgoed een mooie toekomst te geven. Dit jaar worden de donaties gebruikt voor het behoud van de eeuwenoude Molen ‘de Bloem’ aan de Haarlemmerweg.

Amsterdams feestje bij de finish

Na de verrassende kilometers langs iconische monumenten en alle gezellige verzorgingsposten, finishen de deelnemers van de zes afstanden bij het Olympisch Stadion. Hier staan de enthousiaste vrijwilligers klaar met een unieke medaille. Zoals elk jaar verwijst de medaille naar een bekend lied over Amsterdam. Met de welverdiende medaille om je nek kun je meteen aanschuiven bij het finishfeest, waar onder het genot van een drankje en gezellige meezingers de wandeldag feestelijk afgesloten wordt.

Inschrijven

Naar verwachting staan er op zaterdag 14 oktober 11.000 wandelaars aan de start van de Amsterdam City Walk.

Inschrijven voor deze Amsterdam Experience?

Ga naar de website van de Amsterdam City Walk

 

Deel dit artikel