© foto Shutterstock
© foto Shutterstock

Expeditie Zuiderwaterlinie, de Brabantse wandelvariant op de Elfstedentocht voert deelnemers langs natuur, historie en cultuur.

Van 19 t/m 29 juni is de oudste, de langste én de meest gebruikte waterlinie van Nederland het decor voor Expeditie Zuiderwaterlinie. Je ontdekt al wandelend elf vestingsteden van de Zuiderwaterlinie, die loopt van Bergen op Zoom naar Grave.

Tijdens Expeditie Zuiderwaterlinie kun je als wandelaar dagelijks kiezen uit een langeafstand-etappe van gemiddeld 20 km of een kortere recreatieve variant van gemiddeld 10 km. Wie kiest voor de langere afstand kiest voor een groene omgeving. Wandelaars die aansluiten bij de kortere etappes verkennen de Zuiderwaterlinie in groepen. Het is een ideale gelegenheid om samen het verhaal van de Zuiderwaterlinie te horen, te zien en te beleven. Iedereen is welkom om aan te sluiten bij een van de tochten, maar je kunt ook de volledige Expeditie uitwandelen.

Expeditie Zuiderwaterlinie is veel meer dan een wandeltocht. Onderweg vertellen goed ingevoerde gidsen over de historie van de Zuiderwaterlinie. Verder is er veel aandacht voor het landschap en cultuur. Bij elke etappe zijn samenwerkingen aangegaan met lokale heemkundekringen, gildes, fanfares en verenigingen. En aan het eind van elke etappe komen de deelnemers van de korte en de langere route samen om de dag gezellig af te sluiten met muziek of een voorstelling.

Deelnemen is gratis, plaatsen zijn beperkt

Je kunt alle informatie vinden op de website van de Zuiderwaterlinie Noord-Brabant. Via deze website kun je je ook aanmelden. Maar let op: deelname is gratis, maar het aantal plaatsen is beperkt. Wacht dus niet te lang!

Deel dit artikel