© foto Wandelnet
© foto Wandelnet

Het wandelpad langs de Lekdijk Oost is onlangs feestelijk in gebruik genomen. Voor wandelaars is het op de smalle stukje Lekdijk in Wijk bij Duurstede een stuk veiliger geworden.

Automobilisten die gebruik maken van diezelfde Lekdijk hebben vaak haast om het pontje naar Rijswijk te halen, terwijl wandelaars over de dijk hun ommetje lopen vanuit de binnenstad van Wijk bij Duurstede of als ze het ruim 160 km lange Utrechtpad aan het wandelen zijn.

Al in 2014 kwamen Egbert Meindertsma en Jan van Amerongen in actie om de gemeente te bewegen een wandelpad langs de dijk aan te leggen. Het ging over slechts 400 meter, maar het leek maar niet te lukken. Na vele malen van het kastje naar de muur te zijn gestuurd namen de initiatiefnemers contact op met Marcel Janssen, de padcoördinator van het Utrechtpad, die de weg naar Wandelnet wist te vinden.

Theo Post van Wandelnet: “Wij zagen direct mogelijkheden. Om te beginnen hebben we de mensen in Wijk bij Duurstede moed ingesproken en we hebben ze verteld nog even geduld te hebben en vol te houden. Wandelnet heeft met meer dan 900 vrijwilligers een fantastisch netwerk en dat we hebben aangesproken. Zo konden we uiteindelijk bij Rijkswaterstaat de juiste mensen vinden die zich met ons voor deze zaak wilden inzetten. Toen bleek er tóch iets mogelijk te zijn. Intussen waren we inmiddels wel in 2018 beland”.

Het plan voor het voetpad kwam er toen snel en dit voorjaar, na vele jaren strijd, was het dan eindelijk gereed. Het voetpad langs de Lekdijk Oost is nu aangelegd en is klaar voor gebruik. Een mooi resultaat!

Bron: Wandelnet

Deel dit artikel