Boomkroonpad Bad Iburg © Tourismusgesellschaft Osnabrücker Land / Max Wiesenbach

Vuurtorens, boomkroonpaden en kerktorens zijn bezienswaardigheden die alle één ding gemeen hebben: van bovenaf heb je een fantastisch uitzicht over de omgeving. Zo beleef je de Waddenzee, het bos en de stad op een bijzondere manier

Wandelen tussen boomkronen

De natuur van dichtbij beleven, dat kan je doen op één van de boomkroonpaden in Nedersaksen. Deze wandeling heeft ieder seizoen haar eigen charme.

Het boomkroonpad Heide Himmel gaat door het bos bij Hanstedt op de Lüneburger Heide. Wandelend tussen de boomtoppen kan je niet alleen van het bos genieten, maar ook van alles te weten komen over planten en dieren die op de heide leven. En de nieuwe glazen skywalk Tigerblick biedt een imposant uitzicht op het tijgerverblijf van het aangrenzende wildpark.

wandelnieuws lueneburger heide heide himmel turmcweitblick tietz gmbhcokg adrian fohl

De toren van het boomkroonpad Heide Himmel op de Lüneburger Heide © Weitblick Tietz GmbH&CoKG / Adrian Fohl

Een wandeling op hoogte in de Harz is mogelijk op het Baumwipfelpfad in Bad Harzburg. De glazen loopbrug op het 26 meter hoge uitkijkpunt is een hotspot voor fotografen. Verder is er nog een avonturenbrug en kan je door de bossen ‘vliegen’ met de BaumSchwebebahn.

In het kuuroord Bad Iburg wordt je op de Waldwipfelweg niet alleen getrakteerd op een geweldig uitzicht over het Teutoburger Woud, maar ook op de burcht en het fraaie kuurpark. Sommige bomen in het kuurpark zijn wel 250 jaar oud en hebben een stamdoorsnede van ruim een meter. Het pad in de boomtoppen en het bijbehorende tentoonstellingspaviljoen behoren bij het UNESCO Global Geopark TERRA.vita en geven je een interessant inkijkje in de geologische geschiedenis van het Teutoburger Woud.

Vuurtorens

Vuurtorens zijn markante symbolen van het kustlandschap. Eeuwenlang wezen zij schepen de juiste weg. Een van de allerbekendste en meest fotogenieke vuurtorens van Duitsland is die van Pilsum in Oost-Friesland. Het geel-rode bouwwerk staat op de dijk en is hét symbool van de vakantieregio Krummhorn-Greetsiel. Een stukje verderop staat de Campener Leuchtturm, tevens bekend als de Oost-Friese Eiffeltoren. Wie de liefst 308(!) traptreden naar de onderste galerij van de toren beklimt, kan op een heldere dag genieten van een geweldig panoramisch uitzicht over de Waddenzee. Je ziet dan zelfs Borkum en de havenstad Emden.

wandelnieuws vuurtoren pilsum tmn dietmar scherf

Vuurtoren van Pilsum © TMN / Dietmar Scherf

Midden op het Waddeneiland Norderney staat een bijzondere vuurtoren uit baksteen. Vroeger brandde het vuur op 54 meter hoogte in een paraffinelamp met vijf lonten. Tegenwoordig wordt het licht verspreid door een Fresnel-lens, die uit 1018 prisma's en 24 lenzen bestaat. Over een afstand van bijna 40 km kan je de lichtbundel nog steeds zien. In de zomermaanden kan je deze vuurtoren ook bezoeken.

wandelnieuws vuurtoren obereversandccuxland tourismus florian trykowski

Vuurtoren van Obereversand © Cuxland Tourismus / Florian Trykowski

De vuurtoren Overeversand schijnt over het Dorumer Tief. Het symbool van Dorum is inmiddels een echte trekpleister. Het uitkijkplatform geeft je een weids uitzicht over het Nationaal Park Nedersaksische Waddenzee. Tijdens een rondleiding kunnen bezoekers in de toren kennismaken met het leven en werk van de vuurtorenwachters aan het eind van de 19e eeuw.

Meer informatie vind je op de website van Nedersaksen

 

Deel dit artikel