Omgeving Hasselt © foto Shutterstock

Het regionale wandelnetwerk van Noorwest Overijssel gaat vernieuwd worden onder begeleiding van Routebureau MarketingOost. Onlangs is de eerste paal met routebordjes geplaatst in Hasselt.

Het vernieuwde netwerk gaat meer dan 200 wandelrondjes bevatten en het combineert met de populaire LAW’s  en Streekpaden zoals het Overijssels Havezatenpad en het Hanzestedenpad.

Populair

De vernieuwing is volgens de projectleider na vijftien jaar hard nodig. Borden en routewijzers zijn aan vervanging toe, er zijn nieuwe wegen aangelegd en situaties zijn veranderd.

Aansluiting

In het voortraject konden inwoners hun visie geven tijdens inloopavonden. Daaruit kwamen waardevolle suggesties waarmee de routes verder verbeterd konden worden. Ze sluiten ook beter aan op de aanwezige netwerken van andere provincies.

Veel eigen inwoners

Meer dan 60% van de wandelaars die gebruik maken van het wandelnetwerk komt uit één van de vijf samenwerkende gemeenten, zo is uit een onderzoek van Stichting Wandelnet gebleken. Dat betekent dat voor iedereen ook dichtbij huis veel moois is te ontdekken.

Deel dit artikel