© foto WBT - David Samyn
© foto WBT - David Samyn

Wallonië biedt je niet alleen wandelgebieden waar de natuur ongerept en mooi is. Ook bijzondere steden en dorpen, zoals Dinant, Durbuy, Spa en Bouillon zijn een bezoek meer dan waard.

Tel daar de uitstekende Belgische keuken bij op - met uiteenlopende streekproducten en speciale bieren - en het wordt je duidelijk dat je in de Ardennen kunt genieten van het rijke, Bourgondische leven. En dat alles op slechts twee à drie uur rijden van je huisadres...

Voor wandelaars is er een grote variëteit aan landschappen. Zo zijn er wandeltochten door de bossen, wandelingen langs rivieren met stroomversnellingen en routes naar prachtige uitzichtpunten. In het Unesco Geopark Famenne Ardenne zijn imposante rotsformaties te bewonderen en het oudste natuurreservaat van Wallonië, de Hoge Venen, biedt een afwisseling van heide, moeras, veen en bos. Verspreid over de Ardennen is bovendien schitterend cultureel erfgoed te bewonderen met kastelen, burchten, kerken en abdijen.

Wallonië België Toerisme geeft wandelliefhebbers, die zich willen oriënteren op een weekendje weg of langere vakantie in de Ardennen, de nodige handvaten. Van achtergrondinformatie over de streek tot wandeltips en van wandelbrochures tot gratis wandelroutes.

Ontdek het via de website van Wallonië België Toerisme

Deel dit artikel