© foto Shutterstock
© foto Shutterstock

De provincie Groningen is een nieuw en interessant wandelpad rijker: het Groninger Borgenpad. Dit nieuwe lange afstandswandelpad is een initiatief van Albert Buist en Ria Kroezen. De twee zijn geboren en getogen Groningers, fervente wandelaars, verknocht aan het landschap van hun geliefde provincie en ook nog eens zeer geïnteresseerd in de rijke historie van Groningen. Dit schept hoge verwachtingen…

En die verwachtingen worden ook waargemaakt. Het Groninger Borgenpad is een lange afstandswandeling door de provincie Groningen - van Nuis in het westen naar Wedde in het oosten van de provincie - met als cultuurhistorisch thema de borgen.

Je wandelt langs alle borgen van Groningen en ook langs kerken, die in vroeger tijden dikwijls een sterke verbondenheid hadden met de bewoners van de borgen. De bedenkers hebben ook alles in het werk gesteld om de routes zo aantrekkelijk mogelijk voor je te maken: zo loopt je o.a. door prachtige natuurgebieden van Staatsbosbeheer en het Groninger Landschap. Het nieuwe wandelpad heeft in totaal twintig etappes, die je – behalve langs de borgen - door de fraaie landschappen leiden van het Westerkwartier, Hunsingo, Fivelingo, Oldambt en Westerwolde.

Op de website van het Groninger Borgenpad kun je veel informatie vinden: niet alleen de routes, maar bijvoorbeeld ook wat er onderweg cultuurhistorisch valt te genieten. De routebeschrijvingen en kaarten zijn gratis en de routekaarten zijn op je mobiel te raadplegen. En… je kunt de route het hele jaar bewandelen. Voor de routebeschrijvingen en alle kaarten ga je naar de website van het Groninger Borgenpad.

Deel dit artikel