© foto Shutterstock - Botenhuis bij Het Loo
© foto Shutterstock - Botenhuis bij Het Loo

Binnenkort – vanaf 2 april - kun je als wandelaar weer ‘koninklijk genieten’ tijdens de Oranje-wandeling bij Paleis Het Loo in Apeldoorn. Je wandelt vanuit de paleistuin het paleispark in en 'en passant' bewonder je o.a. de Veldvijvers, het Badpaviljoen, het Theepaviljoen en de koninklijke Botenhuizen.

Het paleis, de barokke tuin en het paleispark erachter horen bij elkaar. Het leven op Het Loo speelde zich in het verleden - behalve in het paleis - vooral af in tuin en paleispark. De Oranjes wandelden, voeren en zwommen er. De Oranje-wandeling duurt ongeveer een uur.

Heb je als wandelaar een geldig ticket voor het museum? Dan kun je tot 15.30 uur gratis gebruik maken van de doorgang aan het eind van de paleistuin. Je dient wel vóór 16.30 uur terug te zijn i.v.m. de sluiting van de paleistuin om 17.00 uur. Je kunt je wandeling zelfs nog uitbreiden naar de rest van Kroondomein Het Loo. Je hebt dan een geldige dagkaart voor het paleispark nodig.

wandelnieuws paleistuin barok loo© foto Shutterstock - Paleistuin bij Het Loo

Van 2 april t/m 29 september is Paleis Het Loo dus voor het tweede achtereenvolgende jaar BuitenGewoon Open: in de tuin en de stallen worden in deze periode veel activiteiten en evenementen georganiseeerd, zoals o.a. de Oranje-wandeling. Het hoofdgebouw van Paleis Het Loo is overigens nog steeds gesloten wegens vernieuwing en verbouwing.

Meer informatie vind je op de website van Paleis Het Loo.

Deel dit artikel