Dat Klompenpaden populair zijn onder wandelaars wisten we wel. En het aantal groeit jaarlijks. Inmiddels staat de teller op 111, dus er is voldoende keus voor ieder van ons. En ben je nog niet bekend met de Klompenpaden: probeer er eens eentje... Want ze zijn er in allerlei ‘smaken’. Of je er nu met wandelvrienden op uit wilt of met je gezin: er zit altijd iets voor je bij.

Klompenpaden staan borg voor afwisselende, ‘avontuurlijke’ wandelingen in de provincies Utrecht en Gelderland. Je wandelt over landgoederen, over in ere herstelde historische paden en soms ook dwars door het boerenland. Dat ‘avontuurlijke’ zit ‘m in het feit dat je soms over hekjes klimt, spannende bruggetjes oversteekt of dwars door een kudde koeien moet. Dit maakt de wandeltochten interessant en leuk. Frisse lucht, rust, een beetje avontuur en een geweldig landschap; wie wil dat niét? Klompenpaden zijn goed gemarkeerd, maar het is wellicht tóch verstandig om de folder te kopen, de kaart te printen of de gratis app te downloaden voordat je eropuit trekt.

wandelnieuws klompenpad 2

Tip van tevoetonline: kies met het nieuwe wandelseizoen voor de deur óók eens voor een Klompenpad! Op de website vind je letterlijk alle denkbare informatie over de Klompenpaden: van elk pad is een pagina met een impressie van de wandeling, een routekaart en praktische informatie. Je kunt ook zien hoe je meerdere Klompenpaden kunt combineren voor een meerdaagse wandeling.

Bovendien biedt de gratis Klompenpaden-app je onderweg alles over de wandelroute, interactieve kaarten en video- en audiofragmenten. Kijk voor meer informatie op de website van de Klompenpaden.

En dan... Klompen aan, rugzak op en gáán!Deel dit artikel