© foto Het Nationaal Park De Hoge Veluwe
© foto Het Nationaal Park De Hoge Veluwe

Op Het Nationale Park De Hoge Veluwe vindt van zaterdag 16 februari tot en met zondag 3 maart het Sagen- en Legenden festival plaats. Een mooie gelegenheid om meer te weten te komen over de mystieke, Keltische wereld.

Je kunt er deze dagen kennismaken met de Keltische geschiedenis en de sagen en legenden van het gebied. Maar er is nog veel meer te beleven en te doen. Zo zijn er diverse wandelingen voor jong en oud, levend rollenspel, theater, muziek en je kunt je er laven aan heerlijk ambachtelijk eten en drinken. 

Wat is er allemaal te beleven tijdens het festival?

  • Wandelingen - Je gaat met een verhalenverteller op reis, die je meevoert langs de mooiste sagen en legenden van deze streek. Je kunt kiezen uit een volwassenwandeling, gezinswandeling of huifkartocht. De sagen en legenden worden ter plekke tot leven gebracht door leden van theatergroep ATVO. Let op: zowel de volwassenwandeling, de gezinswandeling als de huifkartocht moeten van tevoren gereserveerd worden.
  • Muziek - Op een festival hoort muziek. De Keltische Keilers maken het extra gezellig, want zij zingen Keltische volksliederen voor je. Dwalend over het festivalterrein kom je de leden van Hamish MacKay tegen, doedelzakspelers en drummers, die op verschillende plekken van het terrein, op indrukwekkende manier hun muziek zullen laten klinken.
  • Ambachtelijk eten en drinken - Je kunt gezellig aanschuiven bij de picknicktafels onder een tent en er een heerlijk glaasje mede drinken, vlees van het spit eten of bijvoorbeeld genieten van voedzame middeleeuwse pannenkoeken.
  • Workshops - Je kunt tijdens de festivaldagen ook nog meedoen aan diverse workshops rond het Keltische thema. Ooit al eens het werk van een smid willen ervaren? Bij demonstraties van een smid kun je nu zelf meedoen. Voor de kinderen is er ‘schildknutselen’ en dit is nog maar een greep uit het gote aanbod. Voor de workshops hoef je je overigens niet van tevoren aan te melden; je komt gezellig kijken en kunt meedoen!
  • Levende rollenspellen - Tijdens het Sagen & Legenden festival wordt ook levend rollenspel gespeeld, waarbij er geroofd en bevrijd gaat worden. Ook daar kun je aan meedoen. Kom verkleed als Keltische krijger en strijd mee!
  • Doe je het liever rustig aan? Dan meld je je bij de kampvuren van het festivalterrein op de picknickweide, want daar worden óók de mooiste verhalen verteld.

Kortom: heb je nog een gaatje vrij de komende weekenden? Ga dan tijdens de voorjaarsvakantie mee op reis in Het Nationale Park De Hoge Veluwe en word door een verhalenverteller meegevoerd langs uiterst spannende sagen en legenden. Je maakt op deze inspirerende manier kennis met de talrijke verhalen die De Hoge Veluwe rijk is. 

De exact data, het programma en de openingstijden kun je vinden op de website van het Het Nationale Park De Hoge Veluwe.

Deel dit artikel