© foto Shutterstock
© foto Shutterstock

Onder het motto ‘Samen trappen we ALS de wereld uit’ beklimmen vele fietsers, hardlopers en wandelaars de Mont Ventoux om geld op te halen voor de strijd tegen ALS. Uniek is dat de deelnemers dat samen doen met ALS-patiënten.

Zeven jaar geleden, in 2012, begon Tour du ALS als een fietsevenement. Maar nu is het evenement ook toegankelijk voor wandelaars (en hardlopers) die de Mont Ventoux willen bedwingen voor het goede doel. Het is echt een geweldig gezicht om grote groepen fietsers, wandelaars en hardlopers de berg op te zien gaan! De wandelaars en hardlopers lopen vanuit Malaucène 22 km naar de top van de Mont Ventoux

Om de pittige beklimming te kunnen volbrengen is een goede voorbereiding zeer wenselijk. Alex van Hedel geeft op de website van de Tour du ALS zinnige tips. En Alex van Hedel kan het weten, want die leverde zelf een topprestatie door als gepassioneerd (trail)runner de Mount Everest Marathon te voltooien.

Ook geïnteresseerd om de Mont Ventoux te beklimmen en op die manier je steentje bij te dragen om ‘ALS de wereld uit te trappen’? Je leest er alles over op de website van Tour du ALS.

Deel dit artikel