Zicht op Buren © foto Shutterstock

Het Betuwepad is de naam van het nieuwe Streekpad, dat onlangs is gepresenteerd. De basis voor dit langeafstandswandelpad wordt gevormd door een elftal Gelderse Klompenpaden. Verken de Betuwe via deze prachtige, nieuwe wandelroute door kleinschalig rivierenlandschap...

Het begin- en eindpunt van het nieuwe Betuwepad is bij het station in Tiel. De route is in totaal 146 kilometer lang. Het Streekpad is een grote rondwandeling door de Betuwe, die - zoals gebruikelijk bij Streekpaden - is op te splitsen in kortere etappes. Op die manier kan je er een meerdaagse tocht van maken.

Het pad loopt onder andere door de gemeenten Buren, West Maas en Waal, Neder-Betuwe en West Betuwe. Het Betuwepad zit boordevol variatie: je wandelt over graspaden, dijken en stille asfaltweggetjes. Je wordt op aantrekkelijke wijze door een kleinschalig rivierenlandschap geleid met afwisselend boerderijen, molens, forten, dorpen en stadjes. In de lente kan je genieten van bloeiende boomgaarden, in nazomer en herfst wandel je langs talrijke fruitstalletjes.

wandelnieuws betuwepad 2 shutterstock 1912426690

Fraai walnotenlaantje ilangs de rivier in het oude stadje Buren © foto Shutterstock

Het initiatief voor het Betuwepad is afkomstig van Jan de Boer, voormalig burgemeester van Buren. Als fervent wandelaar wist hij dat er in de Betuwe, als één van de weinige regio’s, nog geen meerdaags wandelpad was. Dat is nu dus veranderd met de komst van het spiksplinternieuwe Betuwepad.

Deel dit artikel