© foto Maartje van der Klis
© foto Maartje van der Klis

STAP Reizen bestaat 25 jaar en viert dat met een bijzondere reis in het zuidelijke Pindos-gebergte in Midden Griekenland. Alles en iedereen rijdt met een grote bocht om de Pindos heen. Dat dat heel onterecht is bewijst deze reis waarbij korte wandelingen worden gecombineerd met boeiende excursies.

Deze 15-daagse individuele wandelreis begint tussen de tempels van Delfi die je bezoekt vanuit het charmante Galaxídi aan zee. Daarna duik je de bergen in en maak je korte wandelingen door dit authentieke berggebied. Hoogtepunten zijn de wandelingen vanuit het dorp Agrafá, diep verborgen tussen de Pindos-reuzen. Daarvoor en daarna bezoek je ook prachtige stadjes als Nàvpaktos, Arta en Ioánnina.

Wie na de Ioánnina echt de smaak te pakken heeft plakt er nog 3 dagen aan vast in Metéora. Je blijft daar buiten de toeristische drukte, want je wandelt twee dagen lang tussen de kolossale basaltzuilen van klooster naar klooster, een fantastische ervaring. Een impressie van het eerste deel van deze wandelrondreis kun je vinden HIER vinden.

De vlucht is naar Athene, waar een prima huurauto klaar staat. Slapen doe je in comfortabele onderkomens, alle met hun eigen stijl en charme. Vriendelijkheid overheerst tijdens deze reis door onbekend Griekenland, vooral nieuwsgierigheid. Ja, dit deel van Griekenland is er voor nieuwsgierige wandelaars.

Meer informatie over deze bijzondere wandelreis vind je op de website van STAP Reizen.

Hieronder de kaart met de route van deze rondreis in het zuidelijke Pindos-gebergte.

wandelnieuws kaartje griekenland

Deel dit artikel