© foto Shutterstock
© foto Shutterstock

Wie zich altijd al heeft afgevraagd hoe het is om op blote voeten door het bos te lopen, kan dat binnenkort ervaren. Onder leiding van Mirjam Melai, die trainingen verzorgd op het gebied van ‘blotevoetenwandelen’, kun je voelen hoe dit is.

Als je nog nooit - of weinig - op blote voeten door het bos hebt gewandeld, kun je voor de zekerheid een paar wandelschoenen meenemen. Het is namelijk niet verplicht om de hele wandeling op blote voeten af te leggen.

Op respectievelijk 1 en 18 mei 2019 vinden de twee happenings plaats bij Koetshuis Stoutenburg in de omgeving van Amersfoort. Op 1 mei kun je ‘barefoot’ wandelen met kinderen of als je nog een beginner bent; op 18 mei is de wandeling voor gevorderden. Bij de ouder-kind wandeling geldt dat er maximaal twee kinderen per volwassene kunnen deelnemen. Honden kunnen helaas niet mee.

‘Wandelen op blote voeten stimuleert je huid en je zenuwuiteinden. En dat heeft weer effect op je zenuwstelsel en dientengevolge op je hersenen. Je kunt je daardoor beter concentreren en je wordt er relaxter van. Zo ervaar je meer sensaties om- en in je lichaam’, aldus de organisatoren.

Op zowel woensdag 1 mei als op zaterdag 18 mei begint de blotevoetenwandeling om 13.30 uur en eindigt deze om ongeveer om 15.30 uur bij Koetshuis Stoutenburg te Stoutenburg (gemeente Leusden). De kosten bedragen 6,00 euro voor ‘Beschermers’ van het Utrechts Landschap en 7,50 euro voor ‘Niet Beschermers’. Je moet je wel van tevoren aanmelden voor deelname. Dat kan via de website van Het Utrechts Landschap.

Deel dit artikel