© foto Paleis Het Loo
© foto Paleis Het Loo

Paleis Het Loo zet tijdens de tuinmaand in september haar tuinen volop in de spotlights. Je kunt dan als bezoeker ‘buiten de perken’ een kijkje nemen en op plekken komen die normaal niet open zijn voor publiek.

Zo wordt je als bezoeker elke donderdag en vrijdag in september meegenomen om de eigen kwekerij en Floriskas te bezichtigen. En ook de Pompenkelder is voor deze gelegenheid speciaal geopend, zodat je alles te weten kunt komen over de werking van de fonteinen. Bij de stallen ben je er getuige van hoe de bloemisten van Paleis Het Loo een koninklijk boeket schikken. Daarnaast zijn er diverse interessante workshops.

Nieuw dit jaar zijn de zogenaamde ‘Garden Cafés’. Dit zijn vier thema-bijeenkomsten, waarbij je als bezoeker van harte wordt uitgenodigd om mee te doen aan discussies en activiteiten die iets te maken hebben met de sculpturen van Daniel Libeskind in de tuin ‘The Garden of Earthly Worries’. Ook nieuw is de uitleg door experts bij de Delfts blauwe tuinvazen.

wandelnieuws tuinmaand het loo© foto Paleis Het Loo

Van donderdag tot en met zondag is er een high tea-actie en zijn er voor scholen gratis tuinlessen. Via een buitenlift is het dak elke dag toegankelijk voor een koninklijk uitzicht op de paleistuinen aan de achterzijde en de bouwwerkzaamheden ten behoeve van de renovatie van het paleis.

Het laatste weekend van september is ook de afsluiting van het buitenseizoen. Alle tuinactiviteiten worden dan herhaald en de maand wordt feestelijk afgesloten met muziek en een tuinbeurs, waarbij meer dan 30 exposanten acte de présence geven.

Het volledige programma kun je vinden op de website van Paleis Het Loo.

Deel dit artikel