© foto Lander Loeckx
© foto Lander Loeckx

Tussen 17 augustus en 8 september zetten vijftien wijndomeinen uit acht gemeenten en stadjes in het Hageland in Vlaams-Brabant de deuren wagenwijd open voor een Sprankelend Hageland. De streek verandert in een heus wijn- en wandelwalhalla waarbij wijnliefhebbers o.a. wandelend (of fietsend) van wijndomein naar wijndomein kunnen gaan.

In het Bezoekerscentrum Hagelandse wijn ontdek je alles over streekwijnen, de Wijngaardberg en het Hageland. Vanzelfsprekend kan je hier ook proeven en/of een flesje kopen. 


Daarnaast kan er gewandeld worden. Zo is er een wijnwandeling uitgezet op- en om de Wijngaardberg. Op de flanken werden hier al eeuwen geleden druiven geplant. Je beklimt er de zuidflank en wandelt er boven op het plateau tussen de uitgestrekte boomgaarden. Je kunt dan het mooie Hageland werkelijk kilometers ver bewonderen.

wandelnieuws wijndomeinen houwaart lander loeckx© foto Lander Loeckx

En dan die andere wijnwandeling, de Houwaartse bergwandeling... Vanaf het Kasteel van Horst ga je over holle wegen en langs mooie kapelletjes richting Houwaart. Op de flanken van de Houwaartseberg staan de druivenranken in statige, lange rijen en ook hier heb je een prachtig uitzicht over de streek.

Meer informatie vind je op de website van Toerisme Vlaams Brabant.

Om te onthouden voor wie van wijn en wandelen houdt!

Deel dit artikel