© foto Shutterstock
© foto Shutterstock

De uitbraak van het coronavirus kan ook gevolgen voor wandelevenementen hebben. De aankomende week zijn een aantal wandelevenementen in de provincie Noord-Brabant al afgelast. De evenementen in de rest van Nederland gaan in de meeste gevallen - voorlopig - gewoon door, maar het is verstandig om, vóórdat je vertrekt, even te checken of het evenement wel echt doorgaat.

De actuele stand van zaken:

 • Wandelevenementen in Noord-Brabant
  De meeste wandelevenementen in Nederland gaan op dit moment gewoon door, met uitzondering van de evenementen in Noord-Brabant. Het NOC*NSF heeft het advies afgegeven alle sportevenementen in deze provincie af te gelasten.
 • Wandelevenementen in de rest van Nederland
  Wandelevenementen buiten Noord-Brabant kunnen door de organisatie uit voorzorg worden afgelast. Het is verstandig om eerst te checken of een wandeltocht doorgaat voordat je naar een evenement afreist. Dat kan via de de website of Facebook-pagina van de betreffende organisatie. Het is natuurlijk mogelijk dat een organisatie een tocht op het allerlaatste moment alsnog afgelast, bijvoorbeeld op verzoek van een lokale- of regionale overheid. Afgelastingen worden overigens op de website van de wandelbond in de wandelagenda vermeld.

Denk ook als wandelaar aan hygiëne

Ten overvloede: neem onderstaande maatregelen in acht om – ook bij wandelevenementen - verspreiding van het virus zoveel mogelijk te voorkomen:

 • Was je handen regelmatig;
 • Hoest en nies in binnenkant van je elleboog;
 • Gebruik papieren zakdoekjes;
 • Schud geen handen;
 • Ga niet naar een wandelevenement als je griepachtige klachten hebt of verkouden bent.

Actuele informatie over het coronavirus vind je op de website site van het RIVM.

Bron: KWBN - Wandel.nl

Deel dit artikel