Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Wie wil weten hoe de Veluwezoom is ontstaan en wat de invloed van de mens is geweest op natuur en landschap, kan zich aanmelden voor de cursus ‘Kijk op de Veluwezoom’ door de IVN, het Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid

De cursus bestaat uit vier lesavonden en vier excursies. Bij de eerste bijeenkomst wordt door IVN Oost-Veluwezoom ingegaan op de natuurlijke processen die de Veluwezoom gevormd hebben.

Tijdens de tweede avond wordt de invloed van de mens op de natuur in de afgelopen eeuwen behandeld. In de derde les gaat het over het heden, de flora en fauna van vandaag en andere opvallende kenmerken in het landschap. In de laatste les krijgt men een doorkijk naar de toekomst door te laten zien hoe de verschillende beheerders (onder meer Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer) het beheer van het landschap aanpakken.

De bijeenkomsten zijn op woensdagavonden 6, 20 en 27 maart en 3 april in het gebouw de Klaproos aan de Korenbloemstraat 21 in Rheden. De excursies zijn op de zaterdagochtenden van 9, 23 en 30 maart en 6 april. Meer informatie is te vinden op de site van IVN Oost-Veluwzoom.  

Deel dit artikel