© foto HTV - M. Gloger
© foto HTV - M. Gloger

Voor een fantastische wandelvakantie, niet al te ver weg, kun je geweldig bij onze oosterburen terecht in de prachtige Harz.

Het legendarische Harzgebergte biedt je vrijwel alles wat je als wandelaar maar kunt wensen: behalve de fantastische wandelmogelijkheden in de ongerepte natuur zijn er ook tal van culturele bezienswaardigheden van wereldklasse en is er een uitgebreid aanbod aan recreatie en activiteiten.

Maar het meest interessant voor jou als wandelaar is dat er meer dan 9.000 kilometer aan wandelwegen is uitgezet. De Harzer-Hexen-Stieg bijvoorbeeld - één van de Top Trails of Germany - geeft je een meerdaagse, onvergetelijke wandelervaring. De route loopt over ongeveer 100 kilometer door alle facetten van het natuurlijke landschap van de Harz.

Een compleet beeld van de Harz krijg je echter nadat je je ook hebt verdiept in de cultuur en de geschiedenis van de Harz. De vele burchten en kastelen vertellen je alles over de pracht en praal van vervlogen tijden. En… in de Harz liggen maar liefst drie UNESCO-werelderfgoedplaatsen. Je leest er elders op deze website alles over!

 

Deel dit artikel