Op 16 september 2023 wordt - zoals ieder jaar op de derde zaterdag in september - de Hunzeloopwandeltocht georganiseerd door Het Drentse Landschap. Een uitgelezen gelegenheid om kennis te maken met het noordelijke deel van het Hunzedal...

Elk jaar worden er nieuwe routes uitgezet van 2,5 tot en met 25 kilometer met veel natuur, variatie en verrassende doorkomsten en rustpunten. Een dag waarop natuur, cultuur en gezelligheid elkaar ontmoeten. En dat begint al bij de start aan het Achterom in Zuidlaren waar de deelnemers worden verwelkomd met een kopje koffie/thee en een echt Drents kniepertje.

Door Natuurgebied Tusschenwater

Er is bos, water en weidse vergezichten, kortom: alles wat het Hunzedal mooi maakt! Dit jaar gaan de routes o.a. door het in 2019 geopende natuurgebied Tusschenwater. Inmiddels uitgegroeid tot een waar vogelparadijs, waar vorig jaar maar liefst meer dan 60 verschillende vogelsoorten gesignaleerd zijn. En met wat geluk is er misschien zelfs wel een zeearend te zien. Maar ook de otter en de bever komen voor in dit gebied, dus veel afwisseling én veel om van te genieten. Samen met de Verrekijkershop.nl wordt er (op de routes vanaf 10 km) een vogelkijkpunt ingericht. Liefhebbers kunnen hier instructie krijgen over verschillende soorten verrekijkers en vrijwilligers van IVN en Het Drentse Landschap geven uitleg over wat er te zien is in dit bijzondere gebied. Overigens niet alleen op 16 september maar ook in de andere jaargetijden.

Festival Vitaal

Gelijktijdig met de Hunzeloopwandeltocht wordt in het centrum van Zuidlaren het Festival Vitaal georganiseerd door Sport Tynaarlo en de Zuidlaarder ondernemers. Dus als u houdt van buiten actief bezig zijn dan is dit een dag om niet te missen.

De opbrengst van de Hunzeloopwandeltocht komt ten goede aan Het Drentse Landschap, die dit op haar beurt weer investeert in het Drentse landschap. Zodat we niet alleen nu maar ook in de toekomst kunnen blijven genieten van alles wat Drenthe zo mooi maakt. Meer informatie is te vinden op de website van de Hunzeloopwandeltocht. U kunt zich daar ook inschrijven. Doet u mee?

Naar de website van de Hunzeloopwandeltocht

 

Deel dit artikel