Vlonderpad door De Hoge Venen © Ostbelgien.eu/Dominik Ketz

De Hoge Venen zijn gelegen op een hoogvlakte en behoren tot het Natuurpark Hoge Venen-Eifel. Het Belgische gedeelte van De Hoge Venen ligt in de provincie Luik en is een beschermd Natura2000-gebied.

Rest ons nog te vermelden dat in De Hoge Venen de wandelmogelijkheden talrijk én zeer de moeite waard zijn. De Grote Ronde van de Venen bijvoorbeeld…

De Grote Ronde van de Venen

Deze bijzondere wandeling van 8,7 km voert je over karakteristieke houten paden die over het veen zijn aangelegd, zodat je de schoonheid van een werkelijk uniek natuurgebied kan ontdekken. Je start vanaf het parkeerterrein van Het Signaal van Botrange, op het hoogste punt van de Belgische Ardennen (694m boven de zeespiegel). Daar vandaan loop je op het uitgestrekte hoogplateau over de aangelegde vlonders boven het hoogveen. Vanaf Wez en het Veen van Poleûr kom je uiteindelijk weer terug bij Het Signaal van Botrange.

Vanaf Het Signaal van Botrange zijn nog tal van andere wandelingen beschikbaar. Bovendien is het uitzicht er fenomenaal. Je kijkt er uit over het natuurreservaat met uitgestrekte heidevelden en veengebieden en je ziet er zelfs Duitsland liggen in de verte. Bovendien zijn er naast de talrijke wandelingen ook veel bezienswaardigheden in de directe omgeving. De diversiteit aan landschappen met bossen, waterpunten, wallenlandschappen en mooie pittoreske dorpjes zijn alleen al zeer de moeite waard. Het Signaal van Botrange is een ideaal startpunt voor vele onvergetelijke wandelingen.

Meer informatie vind je hier

 

Deel dit artikel