© foto Natuurwerkdag/LandschappenNL

Ook dit najaar kan iedereen in Nederland deelnemen aan de 23e Nationale Natuurwerkdag. Op vrijdag 3 en zaterdag 4 november zijn er tal van natuurklussen te doen die bijdragen aan natuurbehoud- en herstel.

Je kan kiezen uit een groot aanbod van klussen, zoals bijvoorbeeld wilgen knotten, bomen en bollen planten, poelen schoonmaken, struiken en bomen snoeien, het bouwen van insectenhotels en vele andere activiteiten die uiteindelijk bijdragen aan een groene leefomgeving.

Elk jaar doen er meer dan 15.000 deelnemers mee aan deze landelijke dag, met wel 500 natuurklussen in het hele land. Dit jaar valt de Natuurwerkdag in de Nationale Klimaatweek.  Een mooie mogelijkheid voor deelnemers om de aanwezige zorgen over klimaat en natuur om te zetten in actie.

Samen voor een groene leefomgeving

De Natuurwerkdag is tevens een uitstekende manier om nieuwe mensen te leren kennen en om samen met anderen iets te doen voor de natuur in je eigen buurt. En… iedereen is welkom om te helpen: je hebt helemaal geen ervaring nodig om te komen klussen op deze Natuurwerkdag. Voor extra gezelligheid kan je ook samen met je vrienden, buren, familie of sportteam een handje komen helpen.

Biodiversiteit en klimaat

De klussen op de Natuurwerkdag dragen bij aan de leefomgeving van (bedreigde) planten en dieren. Want een gezonde leefomgeving is uitermate belangrijk om de effecten van klimaatverandering op te vangen. Een gezonde natuur draagt bij aan het voorkomen van hittestress en zorgt voor voldoende wateropvang in tijden van extreme regenval.

Dit jaar op 3 en 4 november

Als je ook iets wilt doen voor natuur en klimaat en buiten een dag aan de slag wilt gaan om een bijdrage te leveren aan jouw groene omgeving kan he je aanmelden via de website van de Nationale Natuurwerkdag. Hier kan je ook vinden wat er bij jou in de buurt zoal te doen is. Je kan overigens ook zelf een klus aanmelden.

De Nationale Natuurwerkdag wordt georganiseerd in samenwerking met de provinciale Landschapsbeheerorganisaties en de Provinciale Landschappen van de Stichting LandschappenNL.

Kijk voor meer informatie op de website van de Nationale Natuurwerkdag

 

Deel dit artikel