© foto WBT - J.P. Remy
© foto WBT - J.P. Remy

Op tientallen plekken in de Belgische Ardennen kun je genieten van prachtige vergezichten. We selecteerden drie aanraders voor wandelaars die op ontdekkingstocht gaan naar de Ardennen.

  • Tombeau de Géant in Botassart

    Bij het dorpje Botassart vind je het uitzichtpunt ‘Le Tombeau de Géant, oftewel het Graf van de Reus. Deze - enigszins mysterieuze - naam vindt zijn oorsprong in de legende waarin een grote Gallische held weigert om zich over te geven aan de Romeinen en te sterven in de arena van het Colosseum. In plaats daarvan gooit hij zich van de ‘Rocher des Gattes’, maar deze sprong overleeft hij niet. Wanneer hij door de dorpelingen gevonden wordt, begraven ze hem op de top van de heuvel. Tegenwoordig is dit uitzichtpunt een ideale plek om op een bankje of in het gras tot rust te komen. Maar ook om samen te genieten van een picknick. Dit punt, waarbij je prachtig uitkijkt op de bossen en de rivier de Semois is uitgeroepen tot uitzonderlijk natuurlijk erfgoed van Wallonië.
  • Belvédère van Han-sur-Lesse

    Han-sur-Lesse dankt haar internationale bekendheid aan de imposante Grotten van Han. Maar ook boven de grond is er veel moois te bewonderen. Het Belvédère van Han-sur-Lesse kijkt uit over de oude bedding van de Lesse en het beboste massief Boine. Het is gelegen in het gebied Famenne-Ardenne dat in 2018 een Unesco Geopark werd. Vanaf het uitzichtpunt kun je geweldig wandelen richting Rochefort, waar je - als beloning - in de cafés en op de terrassen het gelijknamige trappistenbier kunt proeven. Er is zelfs een themaroute ontwikkeld rond de trappistenabdijen in Wallonië. Dit Grote Routepad loopt van Chimay naar Rochefort en Orval en is een geheel bewegwijzerde themaroute voor liefhebbers van lange afstandswandelingen.

wandelnieuws la roche en ardenne wbt j.l.flemal© La Roche en Ardenne - foto © foto WBT - J.L. Flemal

  • De rotswand Le Hérou bij Nadrin

    De vallei van de Ourthe is ook een ‘must see’ voor wandelliefhebbers. Vlakbij Nadrin en La Roche en Ardenne vind je de rotswand van Le Hérou, de tientallen meters uitstijgt boven de rivier. De rots heeft een lengte van 1000 meter. De Ourthe is vanaf het uitkijkpunt zichtbaar, maar ook de immense bossen in het dal en op de heuveltoppen maken indruk. In dit deel van de Belgische Ardennen heerst de natuur en haar kracht blijkt onder andere uit het feit dat varens, brem en andere struiken zelfs op de keiharde rotsen groeien. Langs de rotswanden van Le Hérou lopen verschillende wandelpaden. Ook in het dal langs de oever van de rivier wordt gewandeld en kunnen bezoekers het soms grillige verloop van de Ourthe volgen.

Kijk op de website van Wallonië België Toerisme voor het opdoen van de nodige inspiratie voor een wandelvakantie in de Ardennen.

Deel dit artikel