© foto Deutscher Wandertag
© foto Deutscher Wandertag

In Winterberg en het Schmallenberger Sauerland zijn van woensdag 3 t/m maandag 8 juli 2019 alweer voor de 119e keer de Duitse Wandeldagen. Het zuidoosten van het Sauerland is dan ook een wandelgebied bij uitstek.

Je vindt er een grote diversiteit in het landschap: hoge bergen, bossen, fraaie (stuw)meren, pittoreske dorpen en prachtige landschappen. En er is voor elk wat wils: voor alle wandelniveaus kun je er passende wandelingen maken. In het Sauerland ligt namelijk  een net van wandelpaden dat zijn weerga niet kent. Lange-afstands wandelpaden als de Rothaarsteig, de Sauerland-Höhenflug en de Sauerland-Waldroute geven wandelaars een onvergetelijke ervaring, met name door de prachtige vergezichten. Tijdens de Duitse Wandeldagen kan worden gekozen uit in totaal 188 bijzondere wandelingen.

De wandeltochten worden overzichtelijk gepresenteerd in de rubrieken

  • gezin & ontdekken
  • avontuur & actie
  • cultuur & genot
  • gezondheid & spiritualiteit

Naast wandelingen zijn er overigens ook voldoende mogelijkheden voor e-bike- en mountainbiketochten. Tevens zijn er ruim 30 stadswandelingen, die ook per bus en met de segway zijn af te leggen.

Met een speciale Wandeldagen-badge - een klein houten kruikje aan een groen bandje - hebben de 20.000 tot 30.000 deelnemers gratis reizen in bus en trein. En mooi meegenomen is dat de deelnemers elkaar hierdoor eenvoudig herkennen aan de badge.

Voor meer informatie en aanmelden kun je naar de website van de Duitse Wandeldagen.

Deel dit artikel