© DZT e.V. Amsterdam
© DZT e.V. Amsterdam

Met zo’n 200.000 km aan wandelroutes is Duitsland een paradijs voor wandelaars. Ga eens wandelen net over de grens door de ongerepte Eifel, door het Weserbergland of bezoek de groene heuvels van Thüringen en leer Duitsland op een actieve manier kennen.

In samenwerking met het Duits Verkeersbureau ging een aantal Nederlandse wandelambassadeurs op ontdekkingstocht door Duitsland. Bekijk hun avonturen en ga voor meer inspiratie naar germany.travel/actief

Wandelen met Kees in de rotsachtige Eifel

In het NaturWanderPark Delux zijn 23 rondwandelingen in de zuidelijke Eifel en Luxemburg uitgezet. Door weer en wind zijn bizarre vormen in het zandsteen geslepen. Op enkele plaatsen lopen de paden door spectaculaire smalle rotsspleten, wat een bijzondere ervaring is. Volop wandelplezier dicht bij huis! Bekijk de video van Kees.

Op pad met Kimberly in Nedersaksen

De Nordpfade tussen Bremen en Hamburg zijn een waar paradijs voor wandelfans! Maak een keuze uit twintig prachtige rondwandelingen met een lengte variërend van 5 tot 32 km. Typische Noord-Duitse boerendorpen en een weids landschap zijn kenmerkend voor deze regio. Hier kunt u nog altijd genieten van een weldadige rust. Bekijk de video van Kimberley.

Te voet met Karlijn door Thüringen

De Drachenschlucht (drakenkloof) in de buurt van Eisenach is een gouden tip voor wandelaars. In het nabijegelegen Thüringer Werratal wandelt u langs de lieflijke rivier met zijn steile oevers. De burchten en kapelletjes langs de route vertellen elk hun eigen verhaal. Onderweg is er gelegenheid om wat te drinken en te eten. Bekijk de video van Karlijn.

Kijk hier voor nog meer inspirerende video's.

 

Deel dit artikel