Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

In Biddinghuizen in Flevoland is de Tulpenroute Flevoland geopend. Met deze route kunnen wandelaars langs de kleurige tulpenvelden wandelen.

Op de voormalige zeebodem zijn natuurgebieden ontstaan en de landbouwgrond is een van de meest vruchtbare gronden van Europa. De boeren zijn vanaf oktober in de weer om Dronten, Lelystad en Zeewolde in de lente tot een kleurenparadijs om te toveren.

Het thema van Tulpenroute Flevoland 2018 is 100 jaar Zuiderzeewet. Dit jaar wordt stilgestaan bij het feit dat 100 jaar geleden de Zuiderzeewet is vastgesteld. De Zuiderzeewerken hebben ervoor gezorgd dat het Nederland van nu er ingrijpend anders uitziet dan het Nederland van 100 jaar geleden. De Zuiderzee werd bedwongen, de Afsluitdijk en de vorming van nieuw land door de inpoldering van de Wieringermeer, de Noordoostpolder en Oostelijk en Zuidelijk Flevoland zijn hiervan zichtbare voorbeelden.

Tot en met 5 mei zijn de kleurrijke wandelroutes bewegwijzerd en worden verschillende activiteiten georganiseerd op de bedrijven langs de routes.

Klik hier voor meer informatie.

Deel dit artikel