In het jaar 1672 staat de Republiek der Nederlanden op het randje van de afgrond. Aan de westzijde van de Republiek ligt de Engelse vloot klaar om aan te vallen, aan de zuidzijde rukken de Franse legers op. Vanuit het oosten marcheren de bisschoppen van Keulen en Münster de Republiek binnen.

Gelukkig houdt de stad Groningen stand tegen een regen van duizenden bommen van de bisschop van Münster (Bommen Berend). Groningen is daarmee de eerste stad die stand houdt en daaruit wordt veel moed geput. Vervolgens kan ook de rest van de Republiek zich bevrijden.

wandelnieuws bommen berend 1

Op zaterdag 27 en zondag 28 augustus wordt 350 jaar bevrijding groots gevierd met de (wandel)Tocht van Bommen Berend. De wandeltocht gaat van Coevorden naar Groningen, waarbij je kunt kiezen uit verschillende afstanden, variërend van 15 - 25 - 40 en 70 km. De finish van de tocht is op de Grote Markt, waarmee de viering van 350 jaar Gronings Ontzet massaal wordt afgesloten. Een eenmalige en historische gebeurtenis waar je bij aanwezig moet zijn.

Meer informatie en inschrijven kan via de website

 

Deel dit artikel