© foto Shutterstock

Op het eiland Tenerife loopt van Cruz del Carmen naar Punta Hidalgo een prachtige wandelroute in de richting van de zee. De wandeling bestaat uit drie verschillende delen rond het landschapspark van Anaga.

Het landschapspark ligt in het noorden van Tenerife en alle drie de delen hebben een geheel eigen vegetatie. In het eerste deel - tussen Cruz del Carmen en Las Carboneras - daal je af door bijzondere laurierbossen. Die maken na Carboneras plaats voor kleine, lieflijke akkers in de streek Chinamada. Tot slot bewandel je een in steen uitgehakt pad en loop je steeds verder bnaar beneden, helemaal tot zeeniveau naar Punta del Hidalgo. Je zal er verrast worden door een imposant, ruig landschap met fraaie kliffen, waar de Atlantische golven op uiteenspatten.

wandelnieuws tenerie punta hidalgo 2 shutterstock

De bewegwijzering richting Punta del Hidalgo © foto Shutterstock

De route is in totaal ongeveer zeven kilometer lang en heeft een hoogteverschil van 916 meter. Je wandelt afwisselend over onverharde wegen, bospaden en enkele stukjes verharde weg. De wandeling is – doordat deze per saldo naar beneden gaat - niet al te zwaar en je doet er ongeveer vier uur over. Het is verstandig om voor deze lange afdaling naar de kust een geschikte uitrusting en goed, stevig schoeisel te dragen en neem vooral ook voldoende eten en drinken mee. En… vergeet zeker ook je fototoestel niet: je wordt onderweg getrakteerd op prachtige, weidse uitzichten over het laagland van La Laguna. En vanaf het uitkijkpunt van Aguaide heb je een adembenemend uitzicht over de fraaie kust van Anaga.

wandelnieuws tenerife punta hidalgo 1 shutterstock

De prachtige kustlijn op Tenerife © foto Shutterstock

Voor je de route gaat wandelen is het overigens verstandig om de staat van de wandeltocht te checken. Het eilandbestuur waarschuwt je wanneer het betreden van het pad wordt afgeraden vanwege ongunstige weersomstandigheden, onderbrekingen of afgesloten doorgangen.

Meer informatie over de wandeling vind je op de Nederlandstalige website van Tenerife

 

Deel dit artikel