© foto Shutterstock

Een kleine 35.000 wandelaars hebben uiteindelijk de Nijmeegse Vierdaagse ‘bedwongen’. Vrijdag rond 09.00 uur kwamen de eersten al over de eindstreep. Om 18.00 uur moest je binnen zijn voor het krijgen van het felbegeerde ‘kruisje’.

De Vierdaagse duurde vanwege de extreem hoge temperaturen slechts drie dagen dit jaar. Woensdag werd daardoor de eerste wandeldag met in totaal bijna 37.000 wandelaars aan het vertrek.

Die eerste dag was het in de middag overigens nog steeds ruim boven de 30 graden. Het Rode Kruis behandelde veel wandelaars met onder meer hitteflauwtes en uitslag vanwege de hitte. De tweede wandeldag zag er anders uit: het regende veel en de temperatuur was zo’n 10 graden lager dan de dag ervoor. Toen had het Rode Kruis juist de handen vol aan wandelaars met onderkoelingsverschijnselen...

wandelnieuws pontonbrug shutterstock

© foto Shutterstock

In ieder geval was het voor zowel deelnemers als organisatie weer heerlijk om te zien dat de Vierdaagse weer kon worden gehouden na er twee jaar van verstoken te zijn geweest. Volgend jaar is de 105e editie, hopelijk dan weer met vier mooie wandeldagen.

Deel dit artikel