© foto Le Champion

Sportorganisatie Le Champion heeft helaas moeten besluiten de Egmond Wandel Marathon 2022 af te gelasten. Het evenement stond gepland op zaterdag 22 en zondag 23 januari aanstaande.

De organisatie was vol goede hoop het populaire evenement komend jaar te kunnen organiseren, maar helaas geven de huidige coronamaatregelen daar te weinig ruimte voor. De huidige lockdown loopt tot en met vrijdag 14 januari en de organisatie verwacht niet dat een week later duizenden wandelaars in Egmond van de ambiance kunnen genieten zoals we die kennen van de Egmond Wandel Marathon.

Uiteraard betreurt Le Champion ten zeerste dat het deze keuze moet maken. Maar de evenementenorganisatie maakt haar keuze tevens heel bewust vroegtijdig, om op deze wijze duidelijkheid te geven aan deelnemers, partners en ook de horeca die aan het wandeltraject is gelegen. Daarbij komt dat de ontwikkeling van het nieuwe virus uitermate onzekeris. Alle ingeschreven deelnemers zullen hun inschrijfgeld terug krijgen, met aftrek van de redelijke kosten die Le Champion in voorbereiding op het evenement reeds heeft gemaakt.

Egmond Wandel Marathon in 2023

Bij laatst gehouden editie in 2020 konden nog ruim 11.000 wandelaars uit heel Nederland, verspreid over twee dagen, genieten van de heerlijke natuur die het Noordhollands Duinreservaat en het Noordzeestrand te bieden hebben. Voor 2023 staat de Egmond Wandel Marathon op 21 en 22 januari in de planning. De inschrijving is vanaf medio augustus 2022 open.

Deel dit artikel