© foto Shutterstock
© foto Shutterstock

Wandelen over de Veluwezoom is eindeloos genieten van bossen, heidevelden en geweldige vergezichten over het rivierenland. Rob Wolfs en Rutger Burgers nemen je in hun nieuwste gids mee op vijftien rondwandelingen door dit mooie stukje Nederland.

Er zijn niet veel wandelgebieden in Nederland die zó ‘wandeldicht’ zijn als de Veluwezoom. In de vijftig kilometer tussen Wageningen en Zutphen zetten routemakers Rob Wolfs en Rutger Burgers maar liefst vijftien wandeling uit, die ieder een eigen signatuur hebben. Rob: “We geven absolute prioriteit aan de kwaliteit van de route en de variatie van het landschap onderweg. Alle andere criteria zijn daaraan ondergeschikt”.

De beide routemakers zijn specialisten in het vinden van ongebaande paden en vrijwel onontdekte kruip-door-sluipdoor paadjes. De routes gaan in de meeste gevallen over onverharde paden; de wandelgids geeft een ‘zandpadgarantie’ van tachtig procent! De rondwandelingen zijn allemaal tussen de elf en achttien kilometer lang, in de meeste gevallen met het openbaar vervoer bereikbaar en overal is wel een horecagelegenheid om even gezellig na te genieten.

Tip van Rob en Rutger: ‘We zijn beiden weg van de route vanuit Renkum, echt een pareltje. Vooral de afwisseling van verschillende typen landschap spreekt ons aan: het Renkums beekdal, de bossen van de stuwwal en dan de Noordberg met prachtige vergezichten over de uiterwaarden”. Heerlijk wandelen dus op de Veluwezoom!

De wandelgids 'Wandelen op de Veluwezoom' wordt uitgegeven door Gegarandeerd Onregelmatig. Via de website van deze uitgeverij kun je de gids ook aanschaffen.

Deel dit artikel