De merken Rab en Lowe Alpine, beide gestart door gepassioneerde bergbeklimmers in respectievelijk 1981 en 1967, zijn de idealen van hun oprichters altijd trouw gebleven. Zowel Rab Carrington als de broers Lowe wilden vanaf het allereerste begin de beste en meest innovatieve producten ter wereld maken van de beste materialen.

Bescherming en comfort voor buitensporters moest voorop staan, waar ze ook waren. Vanaf dag een deelden beide merken dezelfde filosofie en waarden, geinspireerd door de bergen en de gemeenschap van ‘Mountain People’. Rab en Lowe Alpine zijn doorlopend op zoek om eventuele negatieve impact van hun activiteiten op onze planeet zo klein mogelijk te houden; daar doen ze echt alles aan. De onderstaande Lowe Alpine rugzakken zijn hier weer een paar goede voorbeelden van…

uitrusting lowealpine cholatse nd30achter

uitrusting lowealpine cholatse nd30

Lowe Alpine Cholatse ND30 rugzak

De Cholatse ND30 (foto hierboven) is gemaakt van sterk ripstop-nylon en en plaatselijk voorzien van extra slijtvast materiaal. Deze rugzak combineert geavanceerde eigenschappen met het nieuw ontwikkelde Air Contour+ draagsysteem. Het comfort, de pasvorm en de stabiliteit zijn geweldig, dankzij een verstelbaar rugpand en een veelheid aan compressie- en stabilisatiebandjes. Het draagsysteem en de heupband zijn opgebouwd uit twee typen schuim, wat zorgt voor comfort tijdens het dragen zonder in te boeten aan stabiliteit. Daarbij heb je gemakkelijk toegang tot je bepakking tijdens eet- en drinkpauzes als je op pad bent. De Cholatse ND30 heeft een ritssluiting aan de voorkant waarmee je deze kunt openen als een koffer.

uitrusting lowealpine sirac 65 achteruitrusting lowealpine sirac 65

Lowe Alpine Sirac 65 rugzak

De nieuwe Sirac 65 (foto hierboven) is ideaal voor backpack-reizen en lichtgewicht trekkings over uitdagend terrein. Vanwege de uitstekende ventilatie en de geschiktheid voor een drinksysteem is de Sirac uitgerust voor warm weer en technische paadjes. Het lichtgewicht Air Contour X draagsysteem is sterk en flexibel en beweegt gemakkelijk met je mee over elk terrein. De rugzak is voorzien van wandelstokbevestigingen, een geïntegreerde regenhoes en elastische zijvakken; ideaal voor het opbergen van natte spullen. Een gedeeltelijk gerecyclede, stevige, waterbestendige buitenstof is de finishing touch. De Sirac 65: gebouwd voor avontuurlijke wandelaars, trekkers en klimmers!

Meer informatie vind je op de website van Rab|Lowe Alpine

Deel dit artikel