De 6e editie van de Fjoertoer Egmond heeft 10.000 deelnemers getrokken. Dit jaar stond de Fjoertoer Egmond in het teken van 'Middeleeuws Egmont', gespeld volgens die tijd. Het thema was terug te zien in het evenement met zwaardvechtende ridders in harnas en een vuurspuwende draak op het strand.

Wandelaars konden kiezen uit vier verschillende routes: 14, 19 Noord, 19 Zuid en 26 kilometer. Daarnaast was ook dit jaar wegens groot succes de ‘Family Fjoertoer’ weer onderdeel van het evenement: een route van 6 kilometer voor het hele gezin. Ouders, opa’s, oma’s en kinderen van alle leeftijden liepen veelal versierd.

KNRM en de Reddingsbrigade Egmond waren ook dit jaar het goede doel van de Fjoertoer Egmond. Wandelaars konden bij hun inschrijving een vrijwillige donatie doen. Dit jaar werd een recordbedrag van € 7.750,- opgehaald. Met dit bedrag is de laatste hand gelegd aan het nieuwe maritieme centrum dat begin deze maand is geopend.

De Fjoertoer Egmond is niet alleen populair onder wandelaars, maar ook onder de bewoners van Egmond. Tijdens het evenement was een speciale wedstrijd georganiseerd om het ‘Fjoerste huis’ uit te roepen.

Volgend jaar vindt de 7e editie van de Fjoertoer Egmond plaats op zaterdag 30 november.

Deel dit artikel