Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Stichting Landschapsbeheer Zeeland wil een zogenoemd 'streekeigen pad' in Zeeland opzetten. De stichting heeft hiervoor subsidie gevraagd bij de provincie en wil het pad aanleggen in de Zak van Zuid-Beveland. 

Streekeigen paden zorgen voor verbinding met ondernemers langs de route door horeca, overnachtingsmogelijkheden en streekproducten. Met het nieuwe pad wil de stichting een bijzondere themaroute realiseren over het platteland in de Zak van Zuid-Beveland, waarbij gebruik wordt gemaakt van het bestaande wandelnetwerk en bestaande wandelknooppunten.

Het pad zou een lengte moeten krijgen van 10 tot 15 kilometer met diverse ankerpunten, die onderdeel uitmaken van de zogenoemde Zeeuwse Ankers. die via een app nadere uitleg geven over het agrarisch cultuurlandschap van Zeeland. Het nieuwe pad moet aansluiten bij een landelijke wandelapp en er komen teksten voor informatiepanelen en ankerpunten op de route.

Een kopje koffie op een boerderijterras, of de aankoop van een streekproduct in een boerderijwinkel, de natuurbeleving van het Zeeuwse platteland moeten het pad compleet maken.

Deel dit artikel