Berg en Dal © foto David Brand
Berg en Dal © foto David Brand

Als vandaag de voorjaarseditie van wandelkrant ‘te voet’ op de deurmat valt, zul je onder andere een uitgebreide reportage aantreffen over de verkiezing van de Wandelgemeente van het Jaar 2020. Voor deze verkiezing zijn in december 2019 drie gemeenten genomineerd, die graag een gooi naar de titel zouden willen doen.

De gemeente Westerwolde in Groningen en de Gelderse gemeenten Winterswijk en Berg en Dal onderscheidden zich qua wandelmogelijkheden het meest van de ruim 30 aangemelde gemeenten; zij mochten zich opmaken voor de titelstrijd in 2020. Normaal gesproken wordt na nominatie van een gemeente alles in het werk gesteld om zoveel mogelijk stemmen van wandelliefhebbers te krijgen. Dat loopt dit jaar net even anders…

wandelnieuws foto metha eikens westerwolde ter borg577Westerwolde © foto Metha Eikens

Alle drie de genomineerde gemeenten vinden het ten tijde van deze ontwrichtende coronacrisis niet gepast om de strijd met elkaar aan te gaan. ‘In deze tijd past samenwerking beter dan elkaar bestrijden. Iedereen in Nederland heeft momenteel andere, veel belangrijker zaken aan het hoofd’, aldus het gezamelijke standpunt van de drie gemeenten. De jury van het organiserende wandelmagazine ‘te voet’ staat hier vierkant achter: ‘Er gaat dit jaar niet door het publiek gestemd worden en derhalve zal er uit de genomineerde gemeenten niet één gekozen winnaar komen. Op zo kort mogelijke termijn zullen we uitsluitsel geven over hoe de verkiezing verder gaat dit jaar’.

Jammer dat de moeilijke omstandigheden waarin wij met z’n allen verkeren hebben moeten leiden tot dit besluit. Maar… ga in betere tijden gerust uit wandelen in Westerwolde, Winterswijk of Berg en Dal. Of in alle drie! De drie genomineerde gemeenten zullen je stuk voor stuk verrassen én imponeren met de uitzonderlijke wandelmogelijkheden die er zijn.

wandelnieuws nlw winterswijk 0168Winterswijk

Deel dit artikel