Tegenliggers? Houd afstand! © foto Shutterstock
Tegenliggers? Houd afstand! © foto Shutterstock

Onze bewegingsvrijheid is behoorlijk ingeperkt tijdens de coronacrisis. Gelukkig mogen we er echter nog steeds wandelend op uit, maar wel met de nodige restricties. Het allerbelangrijkste is dat we voldoende afstand bewaren van andere mensen.

Om verspreiding van het virus tegen te gaan is het advies: wandel in je eentje of slechts met een huisgenoot en bewaar een afstand van zeker 1,5 meter als je anderen tegenkomt. Hier kun je lezen hoe je dat in de praktijk doet.

  • Wandel alleen of met een huisgenoot
    Er wordt dringend geadviseerd om alléén of met een huisgenoot op pad te gaan. Spreek dus tijdelijk eventjes niet af met andere wandelmaatjes.
  • Wandel in rustige gebieden
    Vermijd zoveel mogelijk plaatsen waar het druk is. Probeer niet in de ‘spits’ te wandelen, maar op rustige tijdstippen. Doordeweeks kun je op de meeste plekken echt uitstekend uit de voeten. Het scheelt ook veel als je wegblijft bij de directe omgeving van - vaak drukke - parkeerplaatsen. In het weekend kun je er het best lekker vroeg op uit of juist aan het eind van de dag.
  • Geef elkaar vrij baan
    Als je anderen tegenkomt geef elkaar dan de ruimte. Als het pad breed genoeg is het eenvoudig om afstand te houden. Mocht je toevallig nét op een smal paadje lopen, los het dan handig op: stap even opzij in de berm of wacht op afstand tot je tegenliggers zijn gepasseerd. Dat geldt ook als je bijvoorbeeld door- of over een hekje moet in één van onze natuurgebieden.

Neem bovenstaande steeds in acht en draag er op deze wijze aan bij dat het coronavirus zicht niet onnodig verder verspreidt.

Deel dit artikel