Het middeleeuwse stadje Durbuy © foto Shutterstock
Het middeleeuwse stadje Durbuy © foto Shutterstock

Durbuy en La Roche-en-Ardenne liggen in het kloppende hart van de Ardennen. Beide plaatsen staan bekend vanwege hun charme en gezelligheid. En door het aanbod van goede wandelroutes, restaurants, winkels en gezellige cafés is het logisch dat deze plaatsen erg in trek zijn bij Nederlandse wandelaars.

Rond de stadjes vind je de Ardennen in haar puurste vorm. Vooral als je van klimmen en dalen houdt ben je hier op je plek. Hoge, uitstekende rotspartijen bieden je steeds geweldige uitzichten op bijvoorbeeld de levendige, meanderende Ourthe-rivier. En als je langs de oever in het dal wandelt heb je kans dat je zomaar een beverdam tegenkomt. Hier vind je de Ardennen op zijn allermooist.

wandelnieuws durbuycastle shutterstockDurbuy Castle aan de Ourthe © foto Shutterstock

Vanuit La Roche-en-Ardenne en Durbuy kan je wandelingen van rond de 15 km maken en op die manier proeven van deze geweldige streek met de adembenemende landschappen die daarbij horen. De routes zijn goed bewegwijzerd en je kunt op de website van Wallonië België Toerisme de interactieve kaart, de beschrijving van de betreffende route én het gpx-bestand downloaden.

 Ga naar de website van Wallonië België Toerisme voor meer inspiratie.

 

Deel dit artikel