© foto Shutterstock
© foto Shutterstock

De echte avonturier wist het al: er is in de regio Gooi en Vechtstreek al een aantal jaren een zogenaamde De Garden of Amsterdam GeoTour. Een echt avontuur, want je ontdekt al schatgravend vestingsteden, historische dorpskernen, buitenplaatsen en het plassengebied van Gooi & Vecht.

Enthousiaste lokale Geocachers onderhouden samen met Toerisme Gooi & Vecht de eerste - en enige - GeoTour in Nederland. Zij hebben ongeveer 22 speciale Geocaches geplaatst in een gebied dat gekenmerkt wordt door historische rijkdommen en natuurlijke rust. De Garden of Amsterdam GeoTour voert je mee naar bekende bezienswaardigheden in Gooi & Vecht, maar je maakt ook kennis met onontdekte pareltjes. De GeoTour is voor iedereen die houdt van wandelen en fietsen en daarbij een avonturier in hart en nieren is.

Geocaching is een buitensport c.q. spel, waarbij je gebruik maakt van een (smartphone met) GPS-ontvanger om een zogenaamde cache (verstopplaats of schat) te vinden. De cache is een schat waarin zich wellicht voorwerpen bevinden. De vinder ervan tekent het logboek en ruilt of voegt voorwerpen toe. Het schatzoeken wordt meestal gecombineerd met een wandel- en/of fietstocht.

Je vindt alle informatie over de GeoTour Garden of Amsterdam op hun website of op de website van VVV Gooi en Vecht.

Deel dit artikel