© illustratie Shutterstock
© illustratie Shutterstock

De aanwezigheid van het coronavirus heeft ook flinke gevolgen voor wandelaars. Het kabinet heeft i.s.m. het RIVM besloten tot en met 6 april 2020 bijvoorbeeld alle wandelevenementen in Nederland af te gelasten. Ook de sportclubs (clubhuizen, accommodaties, sportscholen e.d.) blijven op slot tot voornoemde datum.

Individueel wandelen kan en mag nog wel op dit moment, maar ook hier is de boodschap: volg de richtlijnen van RIVM en overheid. En gebruik vooral je gezonde verstand...

  • Ga bij griepachtige verschijnselen (koorts, hoesten, niezen, verkoudheid e.d.) niet naar buiten en ga zeker niet met iemand anders op pad;
  • Vermijd drukke locaties tijdens je wandeltocht;
  • Houd voldoende afstand (1,5 meter) van je medewandelaars en op het moment dat je andere wandelaars tegenkomt;
  • Neem voldoende rust en eet gezond om op die wijze een betere weerstand op te bouwen;
  • Neem steeds de hygiënemaatregelen in acht: geen handen schudden of zoenen, was je handen, hoest en nies in je elleboog, gebruik papieren zakdoekjes.

Over het wel of niet deelnemen aan een wandelevenement in het buitenland valt op dit moment geen algemeen advies te geven. Dat hangt helemaal af van de actuele situatie en die is per land en soms zelfs per regio verschillend. Volg voordat je vertrekt daarom nauwgezet de berichtgeving van de organisatie van het evenement én de reisadviezen van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Handige links:

Update Corona en wandelen dd. 16 maart 2020

Deel dit artikel