Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

GBB (Gidsen voor Brussel en België) viert zijn 50ste verjaardag en is hiermee de oudste gidsenvereniging van Brussel. De gidsen van Brussel wandelen dagelijks met groepen door de Belgische hoofstad en vertellen de verhalen van Brussel. 

Gidsen voor Brussel en België telt 46 gidsen. De gidsen spreken naast Nederlands en Frans ook Duits, Engels, Spaans, Italiaans, Portugees, Pools, Russisch en Japans.

De meest populaire wandelingen zijn te vinden op de site.  In de top 3 staan een bezoek aan het historisch hart van Brussel, inclusief de gerestaureerde Grote Markt, Manneken Pis en de Koninklijke Sint-Hubertusgalerijen, een Art Nouveau-wandeling en een bezoek aan de ondergrondse gewelven van het voormalige Coudenbergpaleis, een van de mooiste paleizen van Europa dat in 1731 werd verwoest door brand.

Daarnaast zijn er ook geleide wandelingen rond de figuur van Pieter Bruegel de Oude naar aanleiding van het project 'Flemish Masters’ die de schilder in 2019 volop in de kijker plaatst met een reeks boeiende tentoonstellingen in de hoofdstad.

Deel dit artikel